Domenenavn

Registrer ditt domenenavn idag!

- Hvorfor kjøpe sitt eget domene?

En av hovedgrunnene til å skaffe seg eget domene er å slippe å bytte epost. Har du for eksempel epostadresse fra din leverandør av bredbånd vil du normalt ikke få beholde denne om du går over til annen leverandør. Med domenenavn som en eier selv har du samme epostadresse resten av livet om du vil. Eller så lenge en betaler årsavgiften for domenet. Årsavgift varier, og det er eier av tld (top level domain) som bestemmer grunnprisen på å kunne eie et domene. For no navn vanligvis ikke mer enn etpar hundre kroner pr år. Vi gir deg 5 epostadresser inkludert med alle domenenavn registreringer og gir hele 5 gigabyte lagringsplass.

Viktig å eie sin egen identitet på internett

Det ser veldig mye bedre ut å ha eget domene når en skal profilere sin virksomhet. En bedrift som ikke tar seg råd, eller tid til å sikre sin egen nettidentitet, vil tape i kampen med de som gjør det. Og de aller fleste gjør det idag. Du kan sammenligne det med å ha sitt eget mobiltelefonnummer. Alternativet er å låne et nummer som alle kan se er et lånenummer. Eier du ditt eget navn kan du ta det med deg dit du vil uavhengig av hvilke leverandør av nettforbindelse du måtte ha. Jo eldre et domainname er jo bedre vil det score på feks google sin søkemotor. Første forutsetning for å komme Illustrasjon for domenenavn siden.høyt opp på googles søk er relevant og godt innhold. Brukervennlighet og såkalt responsive design er også viktig. Det handler om å eie sin egen adresse.Bygger du opp en autorativ side på feks en gratis site der du ikke eier domenenavnet, risikrer du at andre høster fruker fra ditt arbeid.

Hvorfor skal en betale for eget domenenavn når det finnes alternativer som er gratis?

Et typisk gratis domene kan feks. se slik ut: www.freemember org.uk/dittfirma. En slik adresse el. er vanskelig å huske, ser ikke bra ut på et visittkort eller annen promotering og gir lite troverdighet for din virksomhet. Da er feks.: www.dittfirma.no mye bedre, og mer seriøst. I Norge er det .no navn som er mest populære. Norid er forvalter av .no navn. På Norids hjemmesider kan en finne detaljert informasjon og statistikk for .no navn.

Dersom du har et navn som ser ut som feks. "www.dittfirma.lycos.com", bør du straks skaffe deg et skikkelig domenenavn. Dette er et eksempel på et subdomene. Slike domener blir "straffet" i søkemotorer og får en dårligere plassering på rankingen enn vanlige domener som feks. www.hjemmeside.com. Vi kan hjelpe deg å velge riktig. Med registrering av domener som spesialfelt kan vi bistå deg med å finne et passende og godt navn for din bedrift eller virksomhet.

Hvorfor ikke bare legge informasjonen du ønsker å dele på facebook? Her er vi litt tilbake til profiliering. En god facebookprofil for din bedrift blogg eller hva det måtte være skal være med å styrke din egen eide identitet. Din identitet på internet er først og fremst ditt eget domenenavn. Et domenenavn som en eier og har full råderett over selv kan ikke sammenlignes med å "legge seg under" en annen stor leverandør av informasjonstjenester. I det øyeblikk du har publisert innhold til feks facebook har du ikke lenger full kontroll over hva som skjer med dine data.Flere og flere bloggere forstår dette.

Domenenavn og egen blogg

De fleste profesjonelle bloggere forstår at de må sikre sin nettidentitet. Som fersk blogger velger en ofte å starte med en gratisside på enten blogspot eller direkte under wordpress, eller en av de mange andre gratis leverandører av bloggetjenester. Dette er jo i og for seg greit når en ikke har fyllt 18 år og har mulighet til å kjøpe eget navn på internett. Det mange bloggere ikke tenker over er at de ved å legge seg under en gratis domene adresse velger bort 100% økonomisk råderett over sin blogg. For å kunne lage blogg hos oss trenger du webpakke. Her er en link som viser hvordan en lager egen hjemmeside med wordpress.

Når en blogger på eget domenenavn er det du selv som har den merkantile råderette feks med hensyn til salg av annonser, varer og tjenester på ditt nettsted.

Gratis epost tjeneste - Personvern

Ingen vet med 100% sikkerhet hvilke avtaler de store gratisleverandører av eposttjenester har med respektive lands myndigheter. Vi bistår også med produksjon av webside og kan hjelpe deg med webdesign. Få din egen nettadresse idag.

 

  • Slipp å endre epostadresse, når du endrer leverandør av bredbåndstjeneste
  • Kontroller dine egne spam og virusinstillinger
  • Bedre sikkerhet mot informasjonsinnhentingd
  • Det ser mye proffere ut å ha eget domenenavn kontra gratisnavn, eller kun sosialmedia side
  • Blogg på eget domenenavn gir deg økonomisk råderett over din virksomhet, kontra de fleste gratisnettsteder for blogging