Hvordan flytte et domenenavn til oss

Å flytte et domenenavn til Domene AS er gratis.  Du betaler ingenting for selve flyttingen, og vil få en ny faktura for fornyelsen av domenet som normalt før utløp av inneværende periode.  Du får også en gratis web15 pakke i ett år ved flytting av ett domenenavn til oss.

Alt du trenger på forhånd før du flytter er AUTH koden (også kallt EPP kode) fra din nåværende registrar.  Hvis du ikke kan få tak i denne koden så ta kontakt med oss.  Vi kan i mange tilfeller hjelpe med alternative måter å flytte et domene på, men disse er ikke alltid teknisk mulige eller tilgjengelige.

Steg 1:

Hent AUTH / EPP koden fra din nåværende registrar.  Den finner du som oftest i ditt kontrollpanel hos den andre registraren din eller så kan du kontakte de direkte for å få den opplyst.

Steg 2:

Klikk på denne lenken eller gå til "Flytt Domene" under "Domene" menyen øverst på https://www.domene.no

Flytt domene

Steg 3:

Her får du en oversikt over prosedyren.  Klikk på lenken som vist i steg 1 på siden for å gå til selve flyttesiden.  Lenken fører hit.

Flytte domenesiden

Steg 4:

Her skriver du inn domenenavnet du vil flytte og trykker "Legg domene i handlevogn".

Domenenavnet som skal flyttes

Steg 5:

Her skal du skrive inn AUTH koden du hentet i Steg 1 i denne guiden.  Koden får du av registraren du flytter vekk ifra.  Får du ikke tak i koden tar du kontakt med oss.  I mange tilfeller kan vi hjelpe med alternative måter å hente domenet, men det er ikke alltid teknisk mulig eller tilgjengelig.

Trykk så på "Fortsett" knappen.

Flytte domene auth kode

Steg 6:

Her bekrefter vi avtalen og at vi legger til en gratis Web15 webpakke i ett år når flyttingen er behandlet.  Du ser også at selve flyttingen er gratis.  Du vil kun bli fakturert når det er på tide å fornye domenet igjen. 

NB: Ønsker du ikke webpakken kan den fjernes fra kontoen din når som helst fra kundewebben din før fornyelsen ett år fra flyttedatoen.  Her finner du detaljer om opp- og nedgraderinger.

Trykk på "Gå til betaling" for å registrere deg som kunde.

Flytte domene bekreftelse

Steg 7:

I det siste skrittet registrerer du deg som kunde eller logger inn med eksisterende brukernavn og passord hvis du er kunde fra før.  Velg om du er firmakunde eller privatperson og fyll ut feltene som anvist.  Når du trykker "Fullfør bestillingen" vil den sendes til oss for behandling.

NB:   Husk at det ikke følger med noe data automatisk når du flytter ett domenenavn.  Har du epost og/eller nettsider ett annet sted vil ikke det automatisk følge med.  Når flyttingen er gjennomført kan du lage dine eposter og/eller nettsider hos oss igjen gjennom kundewebben din, men selve dataene vil ikke følge med flyttingen automatisk.

 

Relaterte artikler

Hva er SSL?

Hva er SSL? - Secure Socket Layer SSL er funksjonen som krypterer trafikken din mellom...

Nasjonale bokstaver

Kan jeg bruke Æ, Ø, Å i domenet? Ja, du kan bruke ÆØÅ i alle domenenavn, men det er ett par ting...

Hvordan fornyer jeg et domenenavn?

Hvordan fornye domenet Et domenenavn fornyes automatisk 30 dager før ny årsperiode starter slik...

Kontaktskjema på hjemmesiden

Hvordan få kontaktskjemaet ditt til å sende epost. All epost som skal ut fra en nettside f.eks...

Endre eier domenenavn

Slik endrer du eierskap på et domenenavn Å bytte eierskapet til ett domenenavn er enkelt.  Her...