Hvordan endre kontotype fra POP til IMAP

Skulle du ønske å endre kontotype fra POP til IMAP kan det gjøres.  Vi anbefaler alltid å benytte IMAP da det synkroniserer epost på samtlige enheter koblet til den kontoen.  Da ser du det samme på telefonen din som på PCen din f.eks.

Les om forskjellene på POP og IMAP.

Når du skal bytte fra POP til IMAP er det veldig viktig at du ikke sletter POP kontoen før du er helt ferdig og har verifisert at alt er som det skal på den nye IMAP kontoen din.  POP kontoen din har all gammel epost som kanskje er slettet fra serveren der IMAP kontoen ser den.  Sletter du da POP kontoen før alt er ferdig risikerer du å miste mye epost.  Mister du noe her er det permanent dessverre.

For å kunne endre fra POP til IMAP vil du trenge en Mac eller PC da å utføre prosessen på en telefon eller nettbrett ofte ikke tilbyr dra & slipp funksjonen som trengs.

Kort fortalt går prosessen ut på å ha både POP og IMAP på en PC/Mac samtidig, for så å dra alle eposter fra den gamle POP kontoen over på IMAP kontoen i epostprogrammet ditt som Outlook, Mail e.l.

Slik endrer du fra POP til IMAP

1 - Sett opp kontoen på nytt som IMAP på samme enhet som du har POP kontoen din på i samme program som Outlook, Mail e.l.  Her er innstillingene for en ny IMAP konto.  Vi anbefaler å sette opp med SSL.

2 - Når du nå har både POP og IMAP kontoen på din PC/Mac må du se etter epost som ikke finnes i IMAP kontoen, men som finnes i POP kontoen.  Dette gjelder som oftest eldre epost.  Det kan også være hele kataloger med epost som bare finnes lokalt på POP enheten.

3 - Marker elementene du vil importere fra POP til IMAP og dra og slipp de over i hovedmappen for IMAP kontoen.  Dette kan ta endel tid kommende an på hvor mye epost det er.  Drar du det fra roten på POP kontoen til roten på IMAP kontoen vil det legge seg i samme struktur.  Er det mye data så gjør gjerne dette i flere operasjoner.  Ta gjerne en katalog av gangen e.l.

4 - Når alt er kopiert over til IMAP kontoen kan du sjekke at alt er i orden ved å logge på webmail eller sjekke en annen enhet som en telefon e.l.  Da skal den enheten se all eposten som du kopierte fra POP til IMAP kontoen.

5 - Etter du har verifisert at alt er som det skal være og all eposten du vil ta vare på ligger på IMAP kontoen kan du slette POP kontoen fra enheten din.

Relaterte artikler

Generelle epost innstillinger

Epost innstillinger generelt Alle enheter, PC, Mac, alle telefoner og nettbrett, benytter den...

Hva er POP3?

Hente epost fra mailserver med pop3  POP3 er en av to  måter (protokoller) å hente epost fra...

Hva er IMAP?

IMAP er en måte å hente epost på IMAP er en av 2 måter å hente epost på.  Den andre er POP3.Når...

Servernavnet eposttrafikk

Servernavnet for inn og utgående epost? Inn (POP3 eller IMAP) og utgående (SMTP) tjenernavn for...

Hva er SMTP?

SMTP er funksjonen som sender epost SMTP innstillinger er synonyme med utgående...