Hvordan endre mx peker

En MX peker bestemmer hvilken tjener som skal håndtere eposttrafikken til domenet ditt. Dit adressen til MX pekeren er satt, blir din eposttrafikk sendt.  Som standard er MX pekeren din satt til å være "mail.<ditt domenenavn> f.eks mail.mittdomenenavn.no. Da går eposten din gjennom Domene AS sine eposttjenere, og du kan benytte mailtjenestene som følger med domenenavnet..

Bruke epostjenester hos ekstern leverandør

For å benytte epost fra eksern leverandør må du endre MX pekeren din.  Slik gjør du det:

Steg 1:
Først må du logge inn i kundewebben.

Steg 2:
Så må du logge inn i kontrollpanelet til det aktuelle domenenavnet.

Steg 3:
Klikk på "Zone Editor"
mx peker dnszone
Steg 4:
Trykk på "Behandle"
mx peker arecord

Steg 5:
Finn linjen hvor "Type" er "MX" og trykk på rediger.  Den vil se ut som den nedenfor, men med ditt eget domenenavn.

mx peker mxrecord

Steg 6:
I feltet "Mål" taster du inn adressen du vil skal håndtere eposttrafikken din.  Denne har du nok fått av den nye eposttilbyderen din.  Trykk så "Save Record"

mx peker priority

Steg 7:
Det tar gjerne noen timer før en slik endring trår i kraft.  Når den gjør det vil den nye tilbyderen være ansvarlig for eposttrafikken din.