Domene AS sitt ansvarsområde for ditt nettsted

Innhold som en legger på sitt hjemmesideområde har en selv ansvaret for.  Både med hensyn til funksjonalitet og innhold.  Med gratisverktøy som for eksempel Wordpress eller Joomla er en selv ansvarlig for installasjonen og hvilke tilleggsprogrammer og funksjoner en velger å bruke.  Med tusenvis av gratis tredjeparts plugins (tilleggsprogram) og temaer er det alltid en risiko for at funksjonalitet i din WP eller Joomla installasjon slutter å fungere hvis ett tillegg eller utvidelse ikke er kompatibelt både med platformen det kjører på og andre utvidelser allerede i bruk.

Et viktig forhåndsregel er derfor alltid å ta backup av både database og filinnhold før en installerer nye plugins og temaer etc. Dette gjør at en raskt selv kan tilbakestille om installasjonen gir uønskede resultater.

Supportsaker med for eksempel ødelagte Wordpress installasjoner er ikke noe Domene AS kan ta ansvar for å fikse.  Vi ser på alle sakene vi får og gir tips og råd så langt vi kan om hvordan feilen kan korrigeres. Er det en vanlig og åpenbar feil kan vi bistå med å feilrette.

Da det finnes uendelig mange måter å ødelegge en WP installasjon er det svært vanskelig og tidkrevende å «finne feilen». Det er som regel alltid bruker som sitter med «nøkkelen» i den forstand at en selv vet hvilke endringen en gjorde rett før installasjonen sluttet å fungere. (eksempelvis; Hvilke tilleggsprogram/funksjon som ble installert)

Det raskeste og mest hensiktsmessige er derfor nesten alltid å hente opp en backup fra et tidspunkt en vet at installasjonen fungerte. Om du ikke har tatt backup selv, har våre systemer daglig backup av din site 30 dager tilbake i tid. Send dato du ønsker å hente opp backup så fikser vi resten.

Vi gjør også oppgraderinger på vår platform fra tid til annen for å holde serverparken oppdatert.  Det kan være store eller små oppgraderinger for å tette sikkerhetshull eller å øke ytelsen eller brukeropplevelsen.  Disse vil alltid være basert på utprøvd og testet teknolog og vil være godt støttet i annen programvare.  Der er også derfor igjen utrolig viktig å holde din egen f.eks Wordpress installasjon oppdatert slik at den er klar for de siste versjoner av serverprogramvaren vi benytter.