Masseutsendelser og epostlister

Å sende ut mye identisk epost til mange mottakere samtidig er noe som må gjøres korrekt for at det ikke skal resultere i at domenet ditt blir svartelistet og eposten du sender haver i spamfilteret til mottakeren av all epost du sender.

Vi har en grense på 100 epost pr time pr domenenavn som kan sendes.  Epost over det, inntil 200, settes i kø og slippes påfølgende timen.  Ett antall epost over den grensen igjen vil ikke gå gjennom.

Det er utrolig viktig at man sender epost til "rene" lister.  Dvs at epostadressene du sender til faktisk eksisterer og at de har samtykket leveringen.  Det er mot norsk lov å sende epost til noen uoppfordret uten tidligere aktivt samtykke.

Det er en grense på 5 feilsendinger av epost pr time.  Dvs at hvis du sender epost til mer enn 5 adresser på en time som ikke eksisterer eller ikke kan ta imot epost blir din egen epost sperret i 60 minutter.  Når man sender epost til en ikke eksisterende @gmail.com adresse f.eks teller Gmail dette.  Ved nok forsøk blir du listet som spamutsender hos Gmail.  Denne 60 minutters sperren hos oss passer på at du ikke sender ut for mye epost som kan telle mot deg.

Samme sperren beskytter også din konto mot misbruk hvis noen skulle få tak i passordet ditt.

Når den 60 minutters sperren er på plass vil du få melding om dette i en epost selv med teksten:  <ditt domene> has exceeded the max defers and failures per hour

Da trenger du bare vente 60 minutter så er alt oppe og går igjen.  Vi foreslår at i det tilfellet benytter du tiden til å finne ut hvilket 5 eposter det var som feilet.

Skulle sperren ha kommet inn ved en feil kan vi manuelt fjerne den hvis du tar kontakt med oss.  Da vil vi bekrefte at det ikke er snakk om noe som kan kategoriseres som spam så kan vi fjerne den manuelt.

Ønsker du å sende mer epost enn vår tjeneste tillater anbefaler vi å kikke på levering fra en tredjepart som spesialiserer seg på masseutsending.  Det er ikke det ett eget domenenavn med delt hosting er egnet for.