Hvordan skru på og av tofaktor-autentisering

Du kan velge å koble legge på ett ekstra lag med sikkerhet på kundewebben din hos Domene AS.  Vi anbefaler på det sterkeste at du gjør det.

Tofaktor-autentisering betyr at du har en app på din telefon som gir deg rullerende koder eller du kan motta koder på SMS.  Når du skal logge inn i kundewebben blir du spurt om brukernavn og passord som normalt for så å be om en kode fra app eller SMS.

Dette sørger for at hvis brukernavnet og passordet ditt noen gang skulle bli kjent for uvedkomne kommer de seg fortsatt ikke inn i kundewebben din.

Den vanligste kode appen er Google Authenticator.

Tilgjengelig på Google PlayDownload on the App Store

Nederst på denne siden beskrives det hvordan skru av tofaktor-autentisering.

Steg 1:
Først må du logge inn i Kundewebben.

Steg 2:

Klikk på "Konto" øverst til høyre i menyen og velg "Kontosikkerhet"

log in facebook sikkerhet

Steg 3:

Trykk på den grønne knappen under Tofaktor-autentisering for å legge det til

Legg til 2FA

Steg 4:

Her ser du de forskjellige tilbyderne av tofaktor-autentisering.  Velg den du vil ha og klikk "Kom i gang"

Type 2FA

Velger du "Time Based Token" (til bruk med 2FA apper som Google Authenticator) gå til punkt 5a.

Velger du "SMS" gå til punkt 5b.

Steg 5a:

Hvis du har valgt "Time Based Tokens" dukker det opp en QR kode du skal skanne med appen på telefonen din.

Etter du har skannet QR koden, skriv inn koden på telefonen din i feltet under QR koden på nettsiden.

2FA QR kode

Steg 5b:

Hvis du har valgt SMS blir du bedt om å taste inn mobilnummeret ditt.

Det vil bli sendt en kode til mobilen din som du må legge inn på nettsiden og trykke "Enter"

Steg 6:

Da er tofaktor-autentisering lagt til og kontosikkerheten din er hevet betraktelig.

På skjermen vises en kode du må ta vare på.  Denne koden gjør det mulig å skru av tofaktor-autentisering uten å ha tilgang til kode på SMS eller app skulle du f.eks miste telefonen din.  Denne koden kan ikke vises igjen.  Ta godt vare på den.  Skriv gjerne ut siden og arkiver den.

Hvordan skru av tofaktor-autentisering

Steg 1:

Samme sted som du la til tofaktor-autentisering skrus det av igjen.  Klikk på den røde knappen.

Skru av 2FA

Steg 2:

Skriv inn passordet til kundewebben din.  Den ber ikke om en tofaktor-kode, men selve passordet til kundewebben.  Avslutt med å trykke "ENTER".

2FA avsluttet

Steg 3:

Tofaktor-autentisering er nå skrudd av.