Eierskifte

Eierskap av ditt domene er avgjørende av flere grunner. Her er noen grunner til hvorfor det er viktig å sikre at du har eierskap av ditt domene:


  • Kontroll: Når du eier ditt domene, har du full kontroll over det. Du kan bestemme hvor det skal peke, hva slags innhold som skal være på det og hvordan det skal brukes. Hvis noen andre eier ditt domene, har de kontrollen over det, og du kan kanskje ikke gjøre de endringene du ønsker.

  • Sikkerhet: Hvis du ikke eier ditt domene, kan du være i risiko for å miste det til noen andre som ønsker å bruke det. Ved å ha eierskap, kan du sikre at ditt domene er trygt og at ingen andre kan ta det fra deg.

  • Merkevarebygging: Ditt domenenavn er en viktig del av din merkevare. Hvis noen andre eier ditt domene, kan de bruke det til å skade din merkevare. Ved å ha eierskap, kan du beskytte din merkevare og sørge for at den ikke blir misbrukt.

  • Juridiske problemer: Hvis du ikke eier ditt domene, kan du kanskje ikke forsvare dine rettigheter til det på en juridisk måte. Hvis noen andre eier ditt domene og bruker det til ulovlige formål, kan du kanskje ikke stoppe dem.

  • Overførbarhet: Hvis du noen gang vil selge din nettside eller domene, er det viktig å ha eierskap av ditt domene. Uten eierskap, kan du kanskje ikke overføre domene til en ny eier.

Alt i alt er det viktig å sikre at du har eierskap av ditt domene for å beskytte din merkevare, sikre trygghet, og ha kontroll over din online tilstedeværelse. Hvis du er usikker på eierskapet av ditt domene, er det viktig å sjekke med domeneregistraren din for å bekrefte at du er den rettmessige eieren.


Endre eier på ditt domenenavn

For å endre eierskap til ett eller flere av dine domenenavn må du logge inn i kundeweb. Der velger du domenenavn som du ønsker å skifte eier på og gjennomfører eierskifte.Klikk her for å logge inn til skjema for Eierskifte i din kundeweb

I kundeweb velger du Valg-> Eierskifte domenenavn

Videre velger du hvilke navn du vil skifte eier på og fullfører skjemautfyllingen.En kan kun endre eierskap på domenenavn som en eier selv, og kun som innlogget bruker i din kundeweb. Som innlogget bruker kan du igangsette eierskapsendring til dine egne domenenavn. Siden NORID anser ett eierskifte for å være en nyregistrering av den nye eieren vil det utløse en årsavgift som vi fakturerer den nye eieren uavhengig av når forrige årsavgift ble betalt. Årsperiode for eierskapet til domenet blir da også satt til å starte dagen eierskiftet går i orden

Kontakt oss gjerne om du har spørsmål vedrørende eierskifte av dine domenenavn