Domenenavn

12 måneders registrering av domenenavn. Epostkontoer er gratis inkludert i prisen

NO Domene

Gratis e-post inkludert med domene

Webhotell 99% avslag

fra 1kr /mnd

Exchange Epost

fra 34kr /mnd

Officepakken

fra 79kr /mnd

Ditt domenenavn er din unike adresse på internett. Det er din nettidentitet. Et enkelt, kort, klart og tydelig navn er alltid en fordel. Det er derfor lurt å tenke gjennom hva en ønsker med domenet og velge et godt navn. Å eie sin egen identitet på internet er viktig.

For å etablere din nettidentitet må du kjøpe og registrere et domene. Dette innebærer å velge et ledig domenenavn og registrere det gjennom en tjenesteleverandør som tilbyr registreringstjenester. Domene.no er en slik tjenesteleverandør som også tilbyr andre relaterte tjenester som webmail og webhotell.

Når du har registrert ditt domene, kan du opprette en e-postadresse som er tilknyttet domenet ditt. For eksempel, hvis ditt domene er "eksempel.com", kan du opprette en e-postadresse som "navn@eksempel.com". Dette gjøres vanligvis gjennom en tjeneste som tilbyr webmail, for eksempel Domene.no. For å sikre kommunikasjonen mellom din e-post og mottakerens e-post, kan du også kjøpe et SSL-sertifikat for ditt domene.

Registrere domenenavn

Viktig å eie sin egen identitet

Det er viktig å ha sitt eget navn enten en skal fronte seg selv som blogger, eller om en skal profilere et firma.

Det handler om å eie sin egen adresse. Bygger du opp en autorativ side med gratis domenenavn, der du ikke eier navnet, risikerer du at andre høster fruktene fra ditt arbeid. Du har da ikke full råderett over din side.

Illustrasjon for domenenavn siden.

Det ser veldig mye bedre ut å ha eget domene når en skal profilere sin virksomhet. En bedrift som ikke tar seg råd, eller tid til å sikre sin egen nettidentitet, vil tape i kampen med de som gjør det. Og de aller fleste gjør det. Eier du ditt eget navn kan du ta det med deg dit du vil uavhengig av hvilken leverandør av nettforbindelse du måtte ha.

Din hjemmeside i søkeoppføringen

Første forutsetning for å komme høyt opp på googles søk er relevant og godt innhold. Brukervennlighet og såkalt responsiv design er også viktig. Hvor gammelt domenet er teller også litt. Jo eldre domenet er jo bedre vil det score på for eksempel Google sin søkemotor.

Hvorfor betale for eget domenenavn?

Et typisk gratis navn kan f.eks. se slik ut: www.freemember org.uk/dittfirma. En slik adresse er vanskelig å huske, ser ikke bra ut på et visittkort eller annen promotering og gir lite troverdighet for din virksomhet. Da er for eksempel www.dittfirma.no mye bedre, og mer seriøst. I Norge er det no navn som er mest populære. Norid er forvalter av no navn. På Norids hjemmesider kan en finne detaljert informasjon og statistikk for hvor mange no navn som registreres hver dag.

Et kort og relevant domenenavn, som inkluderer navnet på din virksomhet eller produkter/tjenester du tilbyr, kan øke synligheten din på nett og gjøre det enklere for potensielle kunder å finne deg.

Fordeler

Det er mange grunner til å skaffe seg eget domene. Først og fremst handler det om å bygge identitet. Videre handler det om å skape en god og trygg relasjon til sine kunder.

  • Det ser mye proffere ut å ha epost på eget domenenavn
  • Kontroller dine egne spam og virusinnstillinger
  • Skape gode og trygge relasjoner til dine kunder
  • Bedre sikkerhet mot informasjonsinnhenting
  • Det ser mye proffere ut å ha epost på eget domenenavn
  • Blogg på eget domene gir deg full råderett over innholdet

Et godt domenenavn

Dersom du har et navn som ser ut som f.eks. "www.dittfirma.lycos.com", bør du straks skaffe deg et skikkelig domenenavn. Dette er et eksempel på et subdomene. Slike domener blir "straffet" i søkemotorer og får en dårligere plassering på rankingen enn vanlige domener som f.eks. www.hjemmeside.com. Vi kan hjelpe deg å velge riktig. Med registrering av domener som spesialfelt kan vi bistå deg med å finne et passende og godt navn for din bedrift eller virksomhet.

Facebook eller eget nettsted

Hvorfor ikke bare legge informasjonen du ønsker å dele på Facebook? Her er vi litt tilbake til spørsmålet om profilering. En god Facebook profil for din bedrift blogg eller hva det måtte være skal være med å styrke din egen hjemmeside på nett. Den skal ikke erstatte din egen identitet.  Svaret her er «ja takk begge deler».

Din identitet på internett er ditt eget domenenavn. Et domene som en eier og har full råderett over selv kan ikke sammenlignes med å "legge seg under" en annen stor leverandør av informasjonstjenester. I det øyeblikk du har publisert innhold til f.eks. Facebook har du ikke lenger full kontroll over hva som skjer med dine data.

Domenenavn og egen blogg

De fleste profesjonelle bloggere forstår at de må sikre sin nettidentitet. Som fersk blogger velger en ofte å starte med en gratisside på enten blogspot eller direkte under Wordpress, eller en av de mange andre gratis leverandører av bloggetjenester. Dette er jo i og for seg greit når en ikke har fyllt 18 år og har mulighet til å kjøpe eget navn på internett.

Det mange bloggere ikke tenker over er at de ved å legge seg under en gratis domene adresse velger bort 100% økonomisk råderett over sin blogg. For å kunne lage blogg hos oss trenger du web pakke. Her er en link som viser hvordan du lager egen hjemmeside med Wordpress. Når en blogger på eget domenenavn er det du selv som har den merkantile råderett. Det er viktig om du f.eks. skal selge annonser, varer og tjenester på ditt nettsted.

Bedre personvern

Ingen vet med 100% sikkerhet hvilke avtaler de store gratisleverandører av eposttjenester har med respektive lands myndigheter.  Styrer du eposten din selv er det du som bestemmer. Du avgjør hvor lenge data skal lagres, og har full kontroll med hvem som kan sende deg epost, eller ha tilgang til data på ditt nettsted.  Vi bistår med produksjon av webside og kan hjelpe deg med webdesign. Få din egen nettadresse i dag.

Det er viktig å velge et godt domenenavn som er kort, relevant og lett å huske. Et eget domene med .no-endelse, som f.eks. www.dittfirma.no, gir deg en mer profesjonell og troverdig tilstedeværelse på nett. På domene.no kan du enkelt kjøpe og registrere ditt eget domene, og vår ekspertise på domeneregistrering kan hjelpe deg med å finne det perfekte navnet til din bedrift. Kontakt oss i dag for å komme i gang!