Hvordan sette opp epost på Iphone eller Ipad

Slik setter du opp epostkontoer på en iphone eller Ipad.

1. Åpne «Instillinger» og bla ned til «Mail, kontakter, kalendere».

iphone setup image setting
  2. Velg «Legg til Konto»

iphone setup image kalender
  3. Velg «Annen»

iphone setup image add account
  4. Velg «Legg til e-postkonto».

iphone setup image epostkonto
  5. Her skriver du inn:
    1 – Navnet du vil skal vises når du sender epost
    2 – Hele epostadressen du har laget i kontrollpanelet for domenenavnet
    3 – Passordet du selv lagde når du opprettet kontoen
    Så trykk «Neste»

iphone setup image domeneserver
  6. Her er det endel instillinger, først POP3 eller IMAP (hvordan henting av epost virker):

POP: Enheten du laster ned epost på har egne lokale kopier og kan slette epost eldre enn X dager fra tjeneren din hos oss.  Da har du alltid all eposten din på din enhet og frigjør fortløpende plass på eposttjeneren din hos oss slik at det aldri går fullt.  Baksiden er at flere enheter ser ikke hva de andre enhetene har lest/sendt.

IMAP: Enheten leser direkte fra tjeneren din hos oss.  Sletter du en epost på enheten slettes den på tjeneren også.  Alle enhetene vil se hva de andre enhetene har lest og svart.  Baksiden er at du har kun den lagringen du betaler for hos oss, og det kan gå fullt og epost kan stoppe opp hvis du ikke rydder unna.

«Vertsnavn», «Brukernavn» og «Passord» skal være helt like for Innkommende og utgående e-posttjener.

«Vertsnavn» skal være det mail.<ditt domenenavn>.  Hvor <ditt domenenavn> er det som står etter @ i epostadressen din.
«Brukernavn» er hele epostadressen du skal sette opp.
«Passord» er passordet du selv lagde når du opprettet kontoen.

Trykk på «Arkiver» øverst i høyre hjørne.

iphone setup image popkonto

7. Det vil komme en sikkerhetsadvarsel om at tjeneridentiteten ikke kan verifiseres.  Dette er helt normalt da du benytter kryptert epost, men har ikke ett eget SSL sertifikat.  Trykk på «Detaljer»

8. Trykk «Godkjenn» øverst i høyre hjørne.  Nå er eposten din klar til å brukes.

iphone setup image godkjenn