Hvordan peke nettstedet ditt til Wix

Hvis du har laget ditt nettsted hos Wix.com og vil benytte ditt domenenavn med den siten er det fullt mulig.

I utgangspunktet ønsker Wix at du da skal endre navntjenere til domenet ditt fra Domene AS sine, til Wix sine.  Da vil all trafikk til ditt domene gå via Wix sine tjenere, inkludert epost/webmail/kontrollpanel som da vil slutte å virke i de fleste tilfeller.  Det er det ikke noe problem å fikse, men da vil du måtte konfigurere DNS stying hos Wix for å peke epost/webmail/kontrollpanel tjenester tilbake til Domene AS sine tjenere for at de skal fortsette å virke.  Vi har en egen artikkel om hvordan å gjøre det her.

Mange føler det er for komplisert og vil ha en enklere måte å gjøre det på.

Det enklere alternativet er å beholde Domene AS sine navntjenere og bare peke nettsidetrafikken til Wix.  Da trenger du ikke forholde deg til å peke andre tjenester tilbake til oss igjen.

For å gjøre det hos Wix gjør du følgende.

Steg 1:

Log inn i din konto hos Wix

Steg 2:

Trykk på "Velg og Rediger side" for siten du vil koble domenet til.

Velge Site

Steg 3:

Trykk på "Koble til ditt eget domene".  Dette forutsetter at du har en premium konto hos Wix.

Koble til domene

Steg 4:

Øverst på siden, trykk på "Legg til et eksisterende domene" og velg "Koble til et domene du allerede eier".

Koble eksisterende domene

Steg 5:

Skriv inn ditt domenenavn, uten WWW foran, slik som i eksempelet.

Tast inn domenenavn

Steg 6:

Trykk på "Start" for å gå videre.

Start kobling

Steg 7:

NB VIKTIG!

Det er her du velger at du vil peke bare nettsidetrafikken til Wix og ikke alt, som f.eks epost.

Trykk på "Peking" øverst på siden.

Velge peking

Steg 8:

Da kommer det en rekke knapper på rekke og rad.  Trykk på følgende knapper.

Steg 9:

Da får du se innstillingene som trengs.  Når disse innstillingene blir lagt i "Zone Editor" i kontrollpanelet ditt hos oss vil nettsiden din være pekt riktig.

Du har 2 valg.

1 - Kopier begge innstillingene og REDIGER de tilsvarende postene i "Zone Editor" i kundewebben din hos Domene AS.  Slik finner du "Zone Editor".

Dette er som regel den øverste posten, som vist i guiden, og den som er merket WWW.

Det er viktig at du redigerer de eksisterende postene, ikke legger til nye.

2 - Kopier begge innstillingene og send de, sammen med domenenavnet ditt, på epost til kundeservice@domene.no

Trykk så "Jeg oppdaterte postene mine" når du har lagt de til selv eller fått beskjed av Domene AS at det er gjort.

Det vil ta noen timer fra innstillingene er lagt til før du ser effekten.

Wix konfigurasjon