Hvordan peke nettstedet ditt til Wix.

Hvis du har laget ditt nettsted hos Wix.com og vil benytte ditt domenenavn med den siten er det fullt mulig.

I utgangspunktet ønsker Wix at du da skal endre navntjenere til domenet ditt fra Domene AS sine, til Wix sine.  Da vil all trafikk til ditt domene gå via Wix sine tjenere, inkludert epost/webmail/kontrollpanel som da vil slutte å virke i de fleste tilfeller.  Det er det ikke noe problem å fikse, men da vil du måtte konfigurere DNS stying hos Wix for å peke epost/webmail/kontrollpanel tjenester tilbake til Domene AS sine tjenere for at de skal fortsette å virke.  Vi har en egen artikkel om hvordan å gjøre det her.

Mange føler det er for komplisert og vil ha en enklere måte å gjøre det på.

Det enklere alternativet er å beholde Domene AS sine navntjenere og bare peke nettsidetrafikken til Wix.  Da trenger du ikke forholde deg til å peke andre tjenester tilbake til oss igjen.

For å gjøre det hos Wix gjør du følgende.

Steg 1:

Log inn i din konto hos Wix

Steg 2:

Trykk på "Manage Domain" øverst til høyre eller under "Domains" menyen til venstre.

Manage Wix

Steg 3:

Trykk på "Review Instructions".  Dette forutsetter at du har en premium konto hos Wix og at du har allerede forsøkt å koble til domenet ditt ved å benytte "Add Domain" knappen tidligere.

Continue wix

Steg 4:

Helt nederst på siden, trykk på "DNS" og velg så "Pointing" i den lille menyen som dukker opp.  Dette velger vekk at du skal benytte navntjenerendring og heller vil peke netttrafikken direkte.

Pointing Wix

Steg 5:

Trykk på "Confirm" for å bekrefte endringen.

Wix Confirm

Steg 6:

Skriv så inn domenenavnet ditt som du kobler til Wix

Wix enter domain

Steg 7:

Trykk på "Next" for å gå videre nederst på siden.

Wix Next

Steg 8:

Her finner du verdiene som du enten legger inn i DNS styingen din selv slik, eller som du kan sende til kundeservice@domene.no.  Trykk på "Copy" for å kopiere de slik at du kan lime (Ctrl-V) inn i DNS styringen din eller i en epost til oss uten skrivefeil.  Merk at verdiene i bildet nedenfor er eksempelverdier og kan ikke benyttes.

Wix IP

Steg 9:

Etter du selv har lagt inn verdiene ovenfor i kontrollpanelet til domenet ditt, eller du har fått en bekreftelse fra oss om at det er gjort kan du trykke på "Verify Connection" for å dobbeltsjekke at alt er riktig.  Da vil det ta opp til 24 timer før endringen er synlig og din netttrafikk peker til Wix mens alle andre tjenester peker til Domene AS.

Wix Verify