Slik setter du opp epostkonto i Mail i Windows 10

Steg 1:

Åpne programmet Mail fra Start linjen din.  Det kan se slik ut:

Epost i Win10

Steg 2:

Trykk på det lille tannhjul ikonet nederst i venstre hjørne

Win 10 Innstillinger

Steg 3:

Velg "Legg til Konto"

Steg 4:

Velg "Annen Konto" nederst

IMAP/POP Win 10

Steg 5:

Fyll inn epostadressen du skal sette opp og passordet og trykk på "Logg på".

Win10 epost passord

Steg 6:

Du vil få en feilmelding, trykk på "Prøv på nytt".  Det kan hende du må gjøre dette flere ganger før den går videre.

Win10 Forsøk igjen

Steg 7:

Når du får valget, trykk på "Avansert"

Steg 8:

Her skal du fylle ut all kontoinformasjonen.

Kontonavn:  Det du vil kalle kontoen din.  Dette er bare kosemetisk.

Navn:  Ditt eller bedriften sitt navn.  Det som andre ser når du sender de epost.

Server for innkommende e-post: mail.<ditt domenenavn>  F.eks mail.eksempeldomene.no eller mail.anitasvaffelsalg.com.

Kontotype:  IMAP4

E-postadresse:  Epostadressen du skal legge til, f.eks post@eksempeldomene.no

Brukernavn:  Det samme som ovenfor, epostadressen du skal legge til, f.eks post@eksempeldomene.no

Passord:  Dette lagde du selv når du lagde epostadressen i kundewebben din.

Utgående (SMTP) e-postserver:   Det samme som inngående.  mail.<ditt domenenavn>  F.eks mail.eksempeldomene.no eller mail.anitasvaffelsalg.com.

De 2 øverst sjekkboksene kreves, de 2 nederste om SSL er valgfrie, men vi anbefaler å ha de på.

Trykk "Logg på"

Win10 innstillinger

Steg 8:

Da skal alt være klart og eposten kan benyttes med en gang.