Hvordan sette opp epost i Mail på Mac

1. Åpne Mail på din Mac. Du vil bli møtt av bildet nedenfor hvis det er den første kontoen på maskinen. Velg «Annen Mail-konto» og trykk «Fortsett».

Gå så til skritt 3 i denne guiden. Hvis det ikke er den første kontoen, gå til skritt 2.

image mail mac velg kontotype
  2. Hvis du har en eller flere epostkontoer fra før, trykk på «Mail» og så «Valg» øverst i venstre hjørne. Så trykker du på «+» tegnet nederst under de eksisterende kontoene dine. Bildet fra punkt 1 vil da dukke opp.

image mail mac kontotype
  3. Her fyller du inn:
    1 – Navnet du vil skal vises når du sender en epost
    2 – Hele epostadressen du setter opp. Erstatt hele linjen du ser på bildet med din epostadresse
    3 – Passordet du selv lagde når du opprettet epostadressen i kontrollpanelet.

Trykk «Logg på». Den vil stå og surre en stund, la den bli ferdig.

image mail mac leggtil konto
  4. Mail vil nok ikke klare å autokonfigurere kontoen din da Mac følger litt andre regler, så her må du fylle ut ytterligere informasjon.

Husk å bytte ut epostadressen og brukernavnet fra eksempelet nedenfor med din egen epostadresse, og eposttjeneren «mail.domeneserver.no» skal byttes ut med «mail.<ditt domenenavn>» hvor <ditt domenenavn> er det som står etter @ i epostadressen du legger til. Du kan også velge POP eller IMAP under kontotype.

POP3 eller IMAP (hvordan henting av epost virker):
    POP: Enheten du laster ned epost på har egne lokale kopier og kan slette epost eldre enn X dager fra tjeneren din hos oss. Da har du alltid all eposten din på din enhet og frigjør fortløpende plass på eposttjeneren din hos oss slik at det aldri går fullt. Baksiden er at flere enheter ser ikke hva de andre enhetene har lest/sendt.

IMAP: Enheten leser direkte fra tjeneren din hos oss. Sletter du en epost på enheten slettes den på tjeneren også. Alle enhetene vil se hva de andre enhetene har lest og svart. Baksiden er at du har kun den lagringen du betaler for hos oss, og det kan gå fullt og epost kan stoppe opp hvis du ikke rydder unna.

Trykk «Logg på» når du er ferdig. Den vil stå og spinne en stund igjen.

image mail mac verifiser mailserver

Kommende ann på din versjon av Mail vil det når være klart til å sende eller motta, eller den vil feile igjen (se punkt 10) og vi må konfigurere de siste instillingene manuelt ved å trykke «Neste»
  5. Skulle den ikke være klar, trykk på «Mail» og «Valg» øverst i venstre hjørne.

image mail mac dine valg
  6. Trykk på kontoen det gjelder i venstre marg hvis du har flere, og gå til «Avansert» fanen.  Valgte du IMAP i skritt 4 har du ikke valget om å «Fjern kopien fra tjeneren…» Portnummerene du skal benytte står HER.  Vi anbefaler å skru på SSL.

image mail mac domeneserver hent
  7. Da klikker du på «Kontoinformasjon» fanen.
    Husk å bytte ut epostadressen og brukernavnet fra eksempelet nedenfor med din egen epostadresse, og «mail.domeneserver.no» skal byttes ut med «mail.<ditt domenenavn>» hvor <ditt domenenavn> er det som står etter @ i epostadressen du legger til.

image mail mac kontoinfo

Når alt er som i det store bildet ovenfor trykker du på «Generelt» øverst i venstre hjørnet, velger «Arkiver» for å lagre endringene dine, og så trykker du på «Kontoer» igjen. Dette er fordi Mail på Mac ikke lagrer dette automatisk eller når du går videre for å ferdigstille konfigurasjonen.

image mail mac pop3

Da velger du den lille pilen ved siden av «Utgående e-posttjener (SMTP)» og «Rediger SMTP-tjenerliste»

image mail mac imap
  8. Igjen velger du «Avansert» fanen først og fyller inn som nedenfor. Husk å bytt ut epostadressen med din egen og skriv inn passordet du selv lagde til den adressen.  Vi anbefaler å skru på SSL.  Porten du skal benytte står HER.

image mail mac portsetting
  9. Da skal epostadressen din være klar til bruk. Er du en av de uheldige som fortsatt ikke får det til å virke er du nok rammet av en kjent Mail til Mac feil. Da følger du skritt 10.

10. Denne buggen rammer veldig mange brukere av Mail på Mac. Du må tvinge avsluttning av Mail og starte om maskinen. Når den kommer opp igjen da har alt fikset seg.

Trykk på Eple ikonet øverst i venstre hjørnet og velg «Tvungen Avslutning» eller «Avslutt Mail» kommende ann på din version. Fullfør avslutningen av Mail og start om maskinen. Når den kommer opp igjen skal buggen være borte og din epost virker.

image mail mac log out