Kan jeg bruke Æ, Ø, Å i domenet?

Ja, du kan bruke ÆØÅ i alle domenenavn, men det er ett par ting som er kjekt å vite.

Siden ikke alle systmer benytter seg av ÆØÅ så har alle domenenavn med slike nasjonale tegn en ACE-form.  Dvs en versjon av navnet oversatt til ikke å benytte ÆØÅ.  De starter alltid på "xn--".

dmænenavn.no blir til xn--dmnenavn-k0a.no
østersgruppen.com blir til xn--stersgruppen-ujb.com

De aller fleste epostklienter som Outlook, Mail for Mac, Gmail, Iphone etc har støtte for ÆØÅ så når noen sender deg en epost til f.eks post@mittdømenenavn.no så skriver de navnet rett frem med Ø uten problemer.  Vi kan derimot ikke garantere at ALLE støtter ÆØÅ.

Som eier av ett domenenavn med Æ,Ø eller Å så er det kun en gang du trenger å skrive ACE formen av navnet.  Det er når du skriver epostadressen din som brukernavn f.eks når du skal legge til kontoen i Outlook eller skal logge inn i Webmail.  Da må du skrive brukernavnet f.eks. post@mittdømenenavn.no på formen post@xn--mittdmenenavn-fnb.no.

ACE formen av navnet vises i kontrollpanelet der du lager adressene eller så kan du benytte Norid's ace konverteringsverktøy for å konvertere selv.

Mange som har ett ønsket domenenavn med Æ, Ø eller Å registrerer ofte en versjon av navnet uten nasjonale tegn også.  Da kan man fint sende epost og webtrafikk fra den ene til den andre for å være sikker på at man fanger opp alle stavemåter av navnet.