Hvordan si opp et domenenavn

Ett domenenavn fornyes automatisk 30 dager før ny årsperiode starter slik at du ikke risikerer å miste det pga glemsel, ferie, sykdom e.l.  Her skjer alt automatisk uten at du må tenke på noe.

Ønsker du ikke å beholde navnet må du skru av autofornyelse i kundewebben din 30 dager før utløpsdatoen.  Utløpsdatoen ser du i kundewebben og på en tilsendt faktura som du får ca 45 dager før årsperioden starter.

For å skru av autofornyelse:

Steg 1:

Først må du logge inn i kundewebben.

Steg 2:
Trykk på "Mine produkter" eller "Domenenavn" i hovedmenyen.

Mine Produkter

Steg 3:
Trykk på "Administrere" i listen for det aktuelle domenenavnet.

Administrere

Steg 4:
Trykk på "Autoforny" i listen over valg for produktene dine.  Her ser du også nåværende status for autofornyelsen.

Autoforny ja eller nei

Steg 5:
Her ser du statusen for autofornyelse.  JA eller NEI.

Skal fornyes

Steg 6:
Trykk på "Deaktiver autofornyelse".

Deaktiver autofornyelse

Steg 7:

Den nye statusen vises.

Skal fornyes nei

NB: Sies domenet opp etter 30 dagers fristen vil domenet automatisk fornyes for ett år til.  Mangel på betaling ansees ikke som en oppsigelse.

NB: Hvis du har Webhotell eller andre tjenester knyttet til domenenavnet vil det automatisk sies opp sammen med domenenavnet.  For bare å si opp et webhotell, ikke domenenavnet, gå til "Oppgrader/nedgrader pakken" valget for det aktuelle domenenavnet, rett ved siden av autoforny valget.

Stikkord: avslutte, kansellere, terminere, pause, skru av,