Hvordan bytte navntjenere

Ett bytte av navnetjenere innebærer at all trafikk til domenet ditt går via noen andre, ikke via Domene AS lengre.  Det vil si at epost, webtrafikk, kontrollpanel og webmail ikke går gjennom oss og vil slutte å virke.

Viktig å vite:
1 - Skal du benytte deg av epost eller andre tjenester hos Domene AS etter du har byttet navnetjener kan du lese (nettsted hos annen leverandør) for å vite om konsekvensene, og hvordan peke tilbake de aktuelle tjenestene til oss.  Du vil trenge å vite ditt servernavn før du fortsetter.  Du kan lese om hvordan finne ditt servernavn HER.

2 - Skal du ikke benytte noen tjenester hos Domene AS etter navnetjenerendring er det bare å bytte.

MERK:  For alle bytter må domenenavnet ditt allerede være aktivt på de nye navnetjenerene.  Dette er noe eieren av de nye navnetjenerene kan hjelpe deg med.  Du vil få en feilmelding hvis du forsøker å bytte før domenenavnet er aktivt på de nye navnetjenerene.

Steg 1:

Først må du logge inn i kundewebben.

Steg 2:
Trykk på "Mine produkter" eller "Domenenavn" i hovedmenyen.

Mine Produkter

Steg 3:
Trykk på "Administrere" i listen for det aktuelle domenenavnet.

Administrere

Steg 4:
Trykk på "Endre navntjenere" i listen over valg for produktene dine.

Endre navntjenere

Steg 5:
Fyll inn de nye navntjenerene i feltene nedenfor.  Det er ALLTID minst 2, men kan være fler.  Alle tjenernavnene du har fått oppgitt må fylles inn.  Trykk så på "Endre navntjenere"

Nye navntjenere

Ønsker du å bytte tilbake til våre navnetjenere noen gang er de:

ns1.dnsdomene.net
ns2.dnsdomene.net
ns3.dnsdomene.net