DNS innstillinger

I kontrollpanelet har vi en side for endring av DNS oppføringer. Der kan du legge til, slette eller endre eksisterende DNS innstillinger, A records, CNAME records og MX records.

Du kan lese om hvordan redigere DNS innstillinger for domenenavn her.

Hvorfor redigere DNS innstillinger

Å konfigurere egne innstillinger eller records i DNS for ditt domene kan være hensiktsmessig om du selv skal drifte epost eller webhotell på egen server, eller om andre enn Domene.no skal drifte disse tjenestene for deg.

Disse innstillingene brukes til å peke netttrafikk eller epost trafikk til andre tjenere enn Domene AS sine.

"A-records" benyttes til å peke ett navn sin webtrafikk til en IP adresse.  "CNAME records" gjør det samme, men peker til ett annet domenenavn, ikke en IP adresse.  "MX pekeren" bestemmer hvor epost skal gå.

Skal du endre DNS innstillinger vil du få de opplyst fra den du skal peke til.

Jeg gjorde noe feil i DNS innstillingene

Merk at endringer du gjør i DNS vil ta noe tid før de synes på nettet, ca 1-4 timer. DNS-endringer bør kun utføres av erfarne brukere.  Kontakt oss gjerne dersom du er usikker.  Å gjøre en feil kan stoppe både web og epost trafikken til domenet ditt.