Endre eier av domene

Ett domenenavn har alltid en juridisk eier som er ansvarlig for domenets fornyelse og administrasjon.

Skulle du ønske å endre den ansvarlige enheten, om det er en organisasjon eller privatperson må du gjennom ett eierskifte.

Du kan lese mer om hvordan endre eier av ett domene her.

Hvordan endrer jeg eierskap

Å endre eier er en enkel prosess. De aller fleste som er domeneregistrarer har en automatisert rutine. Denne rutinen lar deg raskt og enkelt endre eier. Eierendring av domenenavn er å betrakte som en nyregistrering ihht. NORID sine regler fra Oktober 2010. Det vil da faktureres med en årsavgift til ny eier samt at start på ny abonementsperiode settes til datoen eierskiftet går igjennom.

Hva må original eier gjøre

Som original eier av domenet opplyser du om din autorisasjonskode til den nye eieren.  Koden finner du i kundewebben din.  Dette sikrer at kun den virkelige eieren av domenet kan godkjenne ett eierskifte.

Hva må nye eier gjøre

Som ny eier starter du på på eierskiftet på www.domene.no sine nettsider og oppgir domenenavnet samt den gyldige autorisasjonskoden.  Da registrerer du deg som ny kunde eller legger domenet til din eksisterende konto hos Domene AS.

Hvis jeg ikke endrer eier

Hvis ett domene eies av ett firma må firmaet ha ett gyldig organisasjonsnummer.  Hvis en bedrift slettes fra Brønnøysundregisteret vil NORID sette domenet i karantene inntil du bytter eierskap til ett gyldig organisasjonsnummer eller privatperson.  Hvis det ikke gjøres vil domenet bli frigitt slik at andre kan registrere det.  NORID vil alltid sende deg ett varsel om dette.  Husk å holde din kontaktinformasjon oppdatert.