Oppsett av epostkonto i Outlook XP/2003

Last ned vår PDF guide med bilder til Outlook 2007 her

1. Velg Verktøy (eller "Tools") på menyen i Outlook, og klikk på Epostkontoer (eller "E-mail accounts").

2. Velg Legg til ny epostkonto (eller "Add a new e-mail account"). Klikk neste.

3. Velg POP3 under Servertype ("Server Type"). Klikk neste.

4. Skriv inn navnet ditt i feltet ”navn”, epostadressen som du skal sette opp i feltetet ”e-post adresse.

5. Serverinformasjon; Server for innkommende epost (pop3) skriver du; mail.domene.no. Har du for eksempel domenenavnet nordmann.no – blir innkomende e-post server; mail.nordmann.no.

6. Server for utgående epost er lik inngående server; mail.hjemmeside.com
Har du for eksempel domenenavnet nordmann.no – blir utgående e-post server; mail.nordmann.no

7. Påloggingsinformasjon; Brukernavn – skriv inn ditt brukernavn, brukernavnet er hele epostadressen; for eksempel om ditt domene er nordmann.no og eposten du skal sette opp er ola@nordmann.no, vil brukernavnet ditt være ola@nordmann.no

8. Pålogging – Passord – skriv inn ditt passord, passordet er det du selv valgte når du opprettet epostadressen i kontrolpanelet. Er du usikker på hva som er passordet på din epostadresse? Ta kontakt med oss.

9. Husk å krysse av for Husk passord ("Remember password").

10. Når du har fylt ut feltene - klikk på Flere innstillinger ("More settings").

11. Klikk på Utgående server ("Outgoing server") i boksen som kommer opp. Kryss av for Min server krever godkjenning ("My outgoing server requires authentication").

12. Velg Bruk samme innstillinger som innkommende server ("Use same settings as my incoming mail server").

13. Klikk på "Avansert" fanen. Endre utgående serverport (SMTP) fra 25 til 587. Klikk til slutt på OK.

14. Nå kan du klikke på neste i boksen for kontoinnstillingene

15. Nå vil du se at epostkontoen er satt opp, og du kan klikke på Fullfør ("Finish") for å lagre kontooppsettet.

16. Klikk på Send/motta ("Send/receive") i hovedvinduet i Outlook, så vil du kunne sende og motta epost med din nye epostkonto.