Skjul din epostadresse for spam-roboter

Dine nettsider blir jevnlig oppsøkt av såkalte "roboter". En robot leser alt innholdet på en nettside inkludert alle epostadresser som måtte ligge på siden for eksempel for å legge til din nettside i Google. Det finnes andre roboter som ikke er fullt så snille som leter på internet etter epostadresse å legge til spam listene sine.

Her har du et triks for hvordan du unngår dette problemet på dine egne nettsider.

Noen roboter er "snille". De finner informasjonen på sidene dine og legger den inn i databaser som brukes av seriøse søkemotorer, f.eks. Eniro, Kvasir og Google. På den måten kan andre finne ditt nettsted.

Andre roboter er "ondsinnet". Det vil si at de ser kun etter epostadresser som er lagt ut på ditt nettsted. Finner de en epostadresse, kan epostadressen havne i et register som brukes til å sende ut søppelmail (spam).

En enkel måte å unngå dette er å skrive epost adressen sin uten å bruke @ tegnet, men heller skrive "at". Som "post at domene.no" eller skrive "post alfakrøll domene.no".

Da vil du slippe at robotene plukker opp din adresse og du vil i fremtiden slippe noe mer spamutsendinger til innboksen din.