Hvorfor får jeg spam fra min egen epostadresse?

De som sender spam setter ofte tilfeldige avsenderadresser. Dette kan være adresser på ditt eget domenenavn som ikke eksisterer, eksempelvis shop@domene.no, eller en adresse som faktisk eksisterer, eksempelvis support@domene.no. Det er ingen fare forbundet med dette, men det er selvfølgelig irriterende. Det ser altså ut som spam-mailen blir sendt fra ditt eget domenenavn eller din egen epostadresse.

En spammer vil gjøre alt for å lure deg

Hvis det ser ut som en epost kommer fra en kjent adresse skal det mye mindre til å åpne den og muligens installere skadevare på PCen sin.  Alltid være på vakt, selv fra det som ser ut som kjente adresse hvis noe føles "rart" med en epost.  Når noen sin kontaktliste kommer på avveie vil ofte det første en spammer gjør være å sende epost fra den "kjente" kontakten til deg i håp om at det lurer deg til å åpne eposten.

Vanskelig å bli helt kvitt spam

Det er så og si umulig å unngå all spam. Spammere er smarte og dagens åpne samfunn krever at det går an å sende hverandre epost. For å fullstendig unngå spam kan du i spamfilteret velge å avvise alt som ikke står i din "whitelist". Da bestemmer du selv hvem som kan sende deg epost. Ingen andre enn de du tillater å sende deg epost får gjort det. Kan være litt upraktisk men flere og flere har dedikerte adresser der de feks kun tillater familie og venner å sende de epost.