Epostkonto til domener med spesialtegn (æøå)

Dersom du har registrert domenenavnet kværner.no hos oss, blir epost for domenet satt opp på noe som kalles ACE-form av domenenavnet. ACE-formen av domenet kværner.no er xn--kvrner-qua.no. En "plugin" fra VeriSign oversetter automatisk domener med spesialtegn og nasjonale tegn til ACE-format, slik at eposten når frem til mottaker.

ACE-formen av ditt eget domene med nasjonale tegn, kan du finne ved å slå opp i Norids Whois oppslag og du vil se det i kontrollpanelet til domenenavnet ditt.

Ikke så vanskelig

ACE formen av navnet og den nasjonale stavemåten er helt synonyme.  Det er kun en gang du er nødt til å benytte ACE formen av domenet ditt, det er når du skriver epostadressen din som ett brukernavn, f.eks når du setter opp eposten din i Outlook eller skal logge på webmail.

Eksempel ved oppsett av epostkonto i Outlook til domenet kværner.no:

Avsenderadresse:
post@kværner.no (forutsetter at du har plugin installert)

Innkommende mailserver (POP3):
mail.kværner.no

Utgående mailserver (SMTP):
mail.kværner.no

Kontonavn/brukernavn:
post@xn--kvrner-qua.no (ACE-formen av domenet)

Passord:
ditt passord

Nesten alle støtter ACE formen

Det er svært få epostklienter og nettlesere som ikke lengre støtter ÆØÅ i epost eller nettadresser.  Mens listen over de der det ikke virker begynner å bli meget kort kan vi ikke garantere at alle støtter ÆØÅ i en epost f.eks.  Det er opp til den enkelte tjeneste tilbyderen.