Utgående epostservere

Alle epostkontoer som settes opp i en epostklient som Outlook, Mail på Mac, på en telefon eller nettbrett trenger å sette opp utgående (SMTP) tjeneren sin.  Det er informasjonen om hvilken server du skal benytte til å sende epost.

Likt for de aller fleste

Til felles for alle domener hos oss er at de er satt opp med en standard tjener.  Adressen til tjeneren er:  mail.<ditt domene>  f.eks mail.hjemmeside.com hvis ditt domene var hjemmeside.com.  Denne serveren kan nåes fra hele verden og vil sende ut epost for adresser knyttet til ditt domenenavn.

Alltids noen unntak

Skulle du ha en litt anderledes konfigurasjon på ditt domenenavn, ha nettstedet ditt hos noen andre eller benytte noen andre sine DNS tjenere kan du også alltid benytte servernavnet ditt som utgående eposttjener.  Servernavnet til domenet ditt finner du i kontrollpanelet ditt.  Ett servernavn vil alltid slutte på domene.no f.eks skuld.domene.no