Hva er et domenenavn?

Et domenenavn, som for eksempel hjemmeside.com, er din adresse på internett.

I og med at to eller flere personer eller firmaer aldri kan inneha det samme domenenavnet samtidig, er det denne adressen din unike identitet på internett. Det er den adressen dine kunder og besøkende vil huske på, og enkelt kunne finne deg igjen iblant alle de andre millionene med websider som finnes på nettet.

Den egentlige adressen består av en rekke tall (IP-adresse), men dette tallet er vanskelig å huske for brukeren. Dermed er domenenavnet koblet til IP-adressen automatisk. https://195.88.55.16/ er altså det samme som https://www.vg.no/

Hvorfor ha ett domenenavn

Leter man etter noe som helst idag vil man alltid starte med ett søk på nettet.  Det finnes diverse katalogtjenester der ute, men til syvende og sist vil det være din egen nettside eller epostadresse en potensiel kunde eller besøkende er ute etter.  Vil en kunde ha åpningstidene dine, finne ut om de kan bestille årets julestjerner fra blomsterbutikken din eller sjekke om dere har nytt eksosanlegg til bilen på lager er det alltid på nettet man leter først.  Finner de deg ikke der er det godt mulig at den kunden eller besøkende vil have hos noen andre enn deg.

Det må ikke være vanskelig

En god ide starter med ett domene for å gjøre deg synlig.  Etter det er det ikke mye som skal til for å komme igang.  Epost tar bare noen tastetrykk hos oss og en nettside er ikke langt nær så vanskelig å komme igang med som det var for 10 år siden.  Domene AS har kunder i alle segmenter som lager sine egne sider, enn om det er grafisk design byråer med store krav eller enkeltmansforetak som har laget en nettbutikk for å selge vise frem hobbyen sin.