Hvordan finner jeg mitt domenenavn

Slapp helt av. Du har kommet til riktig plass. Dette er domene.no's kjernevirksomhet. Du finner ditt domenenavn ved å bruke søkefeltet over. Skriv inn navnet du ønsker å kjøpe og klikk søk. Det tar mellom 2-30 sekund å finne ut om nettopp ditt drømmenavn er ledig.

Hvis navnet er ledig

Er navnet ledig er det bare å registrere i vei. Putt domenet i handlekurvet og fullfør kjøpsprosessen. De aller fleste domenenavn blir registrert umiddelbart. Og du får en bekreftende epost når navnet er ferdig registrert. Eposten inneholder også brukerinformasjon. Hvordan du logger deg på kontrollpanelet for å styre ditt domene. Hvordan du oppretter epostadresser osv.

Hvis navnet er opptatt

Om navnet er opptatt kan du klikke på det i listen som kommer opp. Da kan du finne om om hvilke privatperson eller firma som eier respektive navn. Er det navnet du ønsker deg, kan du evt. prøve å ta kontakt direkte med eier av navn å høre om de evt er interessert i å selge navnet.

Det er alltids alternative navn

Skulle navnet du originalt ønsket deg være opptatt, og det ikke er er å få kjøpt kan man bruke fantasien.  For de aller fleste er det alltid alternative måter å adressere ett firma, en person, en forening eller hobby side.  Det finnes jo også flere topp nivå domener.  Domene.no og Domene.com kan ha 2 forskjellige eiere for eksempel.