Hvem kan registrere et domene?

hvem kan registrere domeneBåde privatpersoner med norsk fødsels og personnummer og organisasjoner registrert i Brønnøysundregisteret kan registrere no navn. Informasjonen som er følger er utdatert med hensyn til begrensinger for privatpersoner.

I utgangspunktet kan alle registrere et domenenavn.

Dersom du har lyst på et .no-domene,  du imidlertid ha et organisasjonsnummer. Dette får du i Brønnøysundsregisteret, ved å for eksempel registrere et enkeltmannsforetak. Et enkeltmannsforetak er gratis å registrere. Klikk her for å se hvilke organisasjonsformer i Brønnøysundsregisteret som kan registrere .no-domene.

Det kreves ikke organisasjonsnummer for å registrere andre domenetyper. Det er altså fritt frem for alle, uansett om du er bedrift eller privatperson, å registrere domener med andre endelser en .no, eksempelvis .com, .net, .org, .info, .biz, .se, .dk.

Merk at Domene AS forbeholder seg retten til å avslå domenesøknader. En domenesøknad kan bli avslått dersom det er åpenbart at det er en "falsk" bestilling, eller dersom vedkommende som bestiller er under 18 år. Du må være 18 år for å registrere.