Warning: include_once(domsearch-sup.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dom666/public_html/support/faq/navneserver.html on line 6

Warning: include_once(): Failed opening 'domsearch-sup.php' for inclusion (include_path='.:/home/dom666/public_html/includes') in /home/dom666/public_html/support/faq/navneserver.html on line 6

Hva er navneserver/navnetjener/DNS?

Datamaskiner leser internettadresser som en serie av nummer som kalles Internet Protocol (IP) nummer. I og med at disse numrene er vanskelige å huske for folk flest, ble brukervennlige internettadresser uviklet ved å kombinere ord og numre. En navneserver er en datamaskin som har muligheten til å "oversette" de domenenavnene vi ser og bruker i vår nettleser til IP-nummer.

Et domene må driftes av minst én navneserver for å kunne fungere, men domenet skal helst være tilknyttet to navneservere. Årsaken er åpenbar: Dersom den ene serveren detter ned, vil den andre overta og rute domenet videre til IP-adressen hvor informasjonen til domenet ligger.

Fatal error: Uncaught Error: Class 'WHMCS' not found in /home/dom666/public_html/includes/footer.php:112 Stack trace: #0 /home/dom666/public_html/support/faq/navneserver.html(45): include_once() #1 {main} thrown in /home/dom666/public_html/includes/footer.php on line 112