Hva er en URL?

En URL er din komplette internettadresse. URL betyr Uniform Resource Locator. Det er denne informasjonen, som for eksempel https://www.domene.no, som sender deg til den spesifikke adressen på internett.

symboliserer url lenke holdes sammen

Hva er en URL - viktig for synlighet?

En url er med andre ord en nøyaktig adresse til dine ressurser på nett. En adresse til en nettside. Url'en er unik for hver eneste webside du besøker på nett. For å oppnå god synlighet er det viktig med gode URL'er. Eksempel på en god url er feks. https://www.domene.no/support.html. Da vet brukeren med en gang at denne url linken inneholder supportinformasjon.

For å lese en URL før en klikker den kan en enten høyreklikke på websiden og velge vis kilde. Dette viser hele websiden struktur. Vanlighvis i html kode. En alternativ og enklere metode er å føre musepeker over url og sjekke browseren nederst i venstre hjørnet. Her vil det komme opp url adresse informasjon.

i mange av de populære gratis webside programmene som for eksempel wordpress er der innebygd teknologi for å hjelpe deg til å lage gode og brukervennliger url links. Det avhenger litt av formålet med hensyn til hva som er relevant og bra.