Last opp filer med FTP

For å kopiere filer til webhotellet ditt er det vanlig å bruke en FTP klient eller innebygget funktionalitet i webdesignprogram som Frontpage eller Dreamweaver. Under finner du en link til en gratis FTP klient du kan bruke hvis du ikke har en fra før.

Noen biter informasjon

Når du åpner SmartFTP eller andre FTP programmer trenger de noen biter med informasjon;

1 - Adressen eller servernavn. Dette er det samme som domenet ditt. Eier du vg.no skriver du "vg.no" i feltet.

2 - Brukernavn og passord. Dette fikk du av oss når domenet ditt var ferdig registrert. Merk at du må ha ett bestillt webhotell for å ha fått dette. Ta kontakt hvis du ikke husker brukernavn, passord eller trenger å oppgradere til ett webhotell.

3 - Publiserings katalog/Remote path. På webhotellet ditt ligger en katalog som heter det samme som domenenavnet ditt. Alle filer MÅ ligge i denne katalogen for å dukke opp på internet. Har du en "Remote Path" instilling e.l. fyller du bare inn domenenavnet ditt. Bruker du en FTP klient må du manuelt klikke på katalogen for å plassere filene dine der.

4 - Port skal være 21

5 - IKKE kryss av for Anonymous