MySQL database

MySQL er en database med åpen kildekode og vanligvis brukt sammen med PHP på Linux webservere. Mange moderne applikasjoner som diskusjonsforum, Joomla og Wordpress baserer seg på dette.

Websider som er bygd opp dynamisk, trenger å lagre informasjon spesifikt i en database som ligger som en egen enhet på serveren. Mens serveren leverer ut det den får etterspørsel etter, henter den også ut spesifikk informasjon fra en database når etterspørselen gjelder det. For eksempel hvis en nettside innehar en diskusjonsgruppe, vil serveren hente opp meldinger som er lagret i databasen når den sender tilbake det som blir etterspurt fra klienten. Det samme gjelder for eksempel også for mange blogg installasjoner som Joomla, Wordpress, gjestebøker eller registrering på en nettside. Når man registrerer seg på en nettside, lagres dette i databasen og når man senere logger inn, sjekker innloggingssiden mot databasen om brukeren er registrert.

Som et annet eksempel er all informasjon i denne supportwebben lagret i en MySQL-database på en av våre servere. Dette gjør det enkelt å oppdatere supportwebben med endringer, og legge til informasjon.

Mer informasjon om MySQL er å finne her.

Domene tilbyr MySQL-databaser i alle SMALL webhotell og større.