SSH Shell tilgang

SSH er en protokoll på Linux-servere som gir tilgang direkte på kommandolinje-nivå (shell) til webserveren som ditt webhotell ligger på. Dette brukes ofte av webutviklere som har behov for spesielle tjenester og funksjoner på serveren, men vil også være til stor nytte for andre brukere som f.eks. skal installere et CGI- eller PHP-script.

Ved hjelp av SSH-tilgang til webserveren kan du editere filer og rettigheter direkte på webserveren. SSH er arvtageren til Telnet og er i motsetning til forgjengeren en sikker protokoll hvor alt informasjon som sendes mellom din maskin og våre servere er kryptert.

Domene AS tilbyr SSH-tilgang for våre kunder som har webhotell på Linux-server. Da logger man inn via en SSH-klient, med samme brukernavn og passord som du har på ditt webhotell hos oss. SSH-tilgang gir deg begrensede rettigheter på serveren, og du får kun tillatelse til å endre filer på eget webområde.