Epost innstillinger generelt

Alle enheter, PC, Mac, alle telefoner og nettbrett, benytter den samme informasjonen for å koble seg til en epostadresse.

Du vil trenge:
1. Brukernavn og passord
2. Velge om du vil benytte IMAP eller POP3 for å hente epost.
3. Inn og utgående tjenernavn
4. Velge SSL av eller på for både inn og utgående. Alle Domene AS sine kunder får ett gratis SSL sertifikat ved domeneregistrering.
5. Korrekt portnummer for inn og utgående med/uten SSL

Ønsker du å lese epost via en nettleser (Webmail) kan det gjøres via https://webmail.<ditt domenenavn> f.eks https://webmail.dittdomene.no

****************************

Innstillinger for epost MED SSL (anbefalt):

Brukernavn:  hele epostadressen du setter opp

Passord:
  Lagde du selv når epostadressen ble opprettet i kontrollpanelet til domenenavnet.  Husker du det ikke må det byttes i kundewebben.

Innkommende tjener: mail.<ditt domenenavn> f.eks mail.dittdomene.no
Innkommende port med IMAP: 993
Innkommende port med POP3: 995

Utgående tjener: mail.<ditt domenenavn> f.eks mail.dittdomene.no
Utgående port (SMTP): 465

NB! Utgående tjener krever samme brukernavn og passord som inngående.  Dette er ikke valgfritt.  Du finner ofte instillingen for å legge til brukernavn/passord til utgående (SMTP) under "Flere Instillinger", "SMTP Tjener", "Rediger SMTP Tjenerliste" e.l.

****************************

Innstillinger for epost UTEN SSL:

Brukernavn:  hele epostadressen du setter opp

Passord:
  Lagde du selv når epostadressen ble opprettet i kontrollpanelet.  Husker du det ikke må det byttes i kontrollpanelet.

Innkommende tjener: mail.<ditt domenenavn> f.eks mail.dittdomene.no
Innkommende port med IMAP: 143
Innkommende port med POP3: 110

Utgående tjener: mail.<ditt domenenavn> f.eks mail.dittdomene.no
Utgående port (SMTP): 587

NB! Utgående tjener krever samme brukernavn og passord som inngående.  Dette er ikke valgfritt.  Du finner ofte instillingen for å legge til brukernavn/passord til utgående (SMTP) under "Flere Instillinger", "SMTP Tjener", "Rediger SMTP Tjenerliste" e.l.

Detaljer om alle disse innstillingene finner du også i kontrollpanelet til domenet ditt under "Epostkontoer" og "Set Up Mail Client".  Her kan du også konfigurere en enhet automatisk.