Nyheter (tidligere nyhetside)

domenenyheter

Ny side for driftsmeldinger og nyheter

Dette er en gammel side for nyheter. Den er foreløpig beholdt på oppfordring fra våre kunder. Her er ny side for driftsmeldinger og nyheter.

-------------------------------------------------------------------------------------

Registrering av .no domenenavn for privatpersoner.

17.06.14 - Registrering av .no domenenavn for privatpersoner. Frem til idag var det kun organisasjoner registrert i Brønnøysund som kunne registrere .no navn. Nå er det åpnet for privatpersoner. Du trenger et PID nummer, som du får hos NORID før du kan registrere .no navn. Les mer om de nye reglene her.

-------------------------------------------------------------------------------------

Registrering av .eu domenenavn åpnet for norske brukere

08.01.2014 ble .EU utvidet til også å tillate søkere fra de tre EØS-landene Island, Liechtenstein, og Norge. Dermed kan alle organisasjoner og privatpersoner med adresse i Norge nå registrere sitt eget .eu-domenenavn.

Elektronisk egenerklæring

09.11.12 - Nå er det ikke lenger nødvendig å signere egenerklæring på papir ved registrering og overføring av .no-domenenavn. Egenerklæring på papir er erstattet av en elektronisk variant som kan fullføres i samme prosess som du bestiller domenenavnene.

Den nye egenerklæringen vil forenkle hverdagen både for oss som registrarer og for deg som domenekunde.. Vi vil frem til 01.01.13 fremdeles godta egenerklæringer på papir. Etter denne dato er det kun mulig å avgi egenerklæring elektronisk.

-------------------------------------------------------------------------------------

.priv.no domenenavn nå lansert,

Privatpersoner kan nå registrere .priv.no domener. Pris er kr 295 eks. mva pr år. inkludert epostkonto pakke med 5 epostkonto med 1gb lagring pr. konto.

NORID skriver;

Domenenavn til privat bruk

Du kan registrere et norsk domenenavn til privat bruk under området priv.no. Et eget domene gir mange fordeler, blant annet muligheten for en fast e-postadresse du kan ha resten av livet.

Domenenavnet gir et signal om identitet; dette er meg på Internett.

Eget område for private

Private har sitt eget område, priv.no, og domenenavnet blir <valgtnavn>.priv.no. Det er fortsatt relativt få som har registrert private domenenavn, og dermed har du gode muligheter for å få det domenenavnet du helst vil ha. Det er mulig å søke om sitt eget navn, et familienavn eller et hvilket som helst annet navn eller begrep, som for eksempel familienberg.priv.no, syklubben.priv.no eller pusen-oskar.priv.no.

Hvorfor privat domenenavn?

Et eget domenenavn gir en mulighet for å skape sin egen identitet på Internett. Domenenavnet kan brukes til profilering i form av blogg eller websider, og det kan knyttes e-postadresser eller andre tjenester til det. Det kan dermed fungere som knutepunkt for alle de nettjenestene du bruker: Facebook, Twitter, blogg og lignende. Tjenester kan komme og gå, men domenenavnet står fast. E-postadresser som du knytter til ditt eget domene, kan du være sikker på at du kan ha resten av livet, uavhengig av om du bytter studiested, arbeidsgiver eller nettleverandør.

Du kan ha domenenavnet som et familiedomene. Hvert familiemedlem - så mange du vil - kan ha sin egen e-postadresse og webside, og de har disse tjenestene så lenge du har domenenavnet.

Sikkerhet på Internett blir viktigere og viktigere. Det norske toppdomenet er kjent for å ha høy kvalitet og god sikkerhet, og kommer svært godt ut i internasjonale undersøkelser. For mange er dette viktig når de skal velge toppdomene for sin registrering. Link til artikkelforfatter, NORID

-------------------------------------------------------------------------------------

Nye regler for egenerklæring fra 01 des 2006

Norid har endret regelverket for egenerklæringer for .no-domener med virkning fra 1. desember. De nye reglene medfører blant annet at vi dessverre ikke lenger kan godta egenerklæringer sendt til oss som epost-vedlegg. Alle egenerklæringer må heretter sendes i posten eller med fax. Kunder som velger å bruke fax må dessuten arkivere originalen selv, og plikter å fremlegge denne ved forespørsel fra Norid. Mer informasjon om endringen finnes på https://www.norid.no/nytt/endring-vedl-g-2006.html.

Telenor faser ut mail.online.no

Derfor har mail.online.no kun fungert sporadisk som utgående mailserver (SMTP) de siste dagene.

Dersom du bruker mail.online.no som utgående mailserver (SMTP) i ditt epostprogram kan du risikere at du får feilmelding når du skal sende epost, eller at eposten blir liggende i utboksen din.

Dermed må du endre utgående epostserver fra mail.online.no til: smtp.online.no

Alternativt kan du skrive det samme i feltet utgående epostserver som du har skrevet i feltet innkommende epostserver. Dersom du gjør dette må du huske på å aktivere SMTP-godkjenning i kontoinnstillingene.

01/09 2006

----------------------------------------------------------------------------------------------

Domenesvindlere avslørt

De svenske domenesvindlerne er avslørt av VG.

VG Nett har i dag avslørt at svenske svindlere lurer norske bedrifter til å tro at andre selskaper forsøker å få tak i variasjoner av deres domenenavn. Svindlerne sier at de har kommet andre selskaper i forkjøpet, og har reservert domenene. Dermed tilbyr de å selge domenene til norske bedrifter for 1600 kroner pr. domene.

Det er ikke mulig å reservere domenenavn, det er kun mulig å registrere domenenavn. Dessuten får man domenenavn til et par hundrelapper hos de fleste leverandører.

Gaute Espeland, IT-sjef i bedriften Fredensborg AS, tok saken i egne hender, og avslørte svindlerne ved å ta opp samtalen med svenskene på bånd.

Hele denne saken kan du lese hos VG Nett.

29/08 2006

----------------------------------------------------------------------------------------------

Norid advarer mot agressive domene-selgere

Norid, som har ansvar for .no-adressene, advarer nå norske bedrifter mot agressive domene-selgere.

Nå rykker Norid, den offentlige forvalteren av de norske .no-domene, ut med en advarsel om nettopp kanskje dette svenske selskapet.

Her er Norids advarsel:
"Norid har fått en del henvendelser fra abonnenter som har blitt tilbudt domenenavn via metoder som de oppfatter som tvilsomme og useriøse. Problemet er også kjent fra Sverige, og den svenske registreringsenheten har tidligere gått ut med informasjon til sine brukere."

I Norge tilbys abonnentene blant annet å registrere domenenavn som de allerede har, enten under .no eller under andre toppnivådomener, som regel til høy pris og med kort tidsfrist. En annen variant er at kunden tilbys en versjon av domenenavnet sitt på formen [domenenavn]-norge.no eller [domenenavn]norge.no. Ofte får kunden høre at det finnes andre interesserte kjøpere, men at kunden får tilbudet først fordi oppringeren vil hjelpe dem med å beskytte navnet.

Det finnes i dag cirka 260 ulike toppnivådomener (generelle adresser som .com og alle de nasjonale domene som .no). De færreste har behov for å registrere domenenavnet sitt under hvert eneste av disse, og som abonnent er det opp til deg selv å vurdere hvilke domenenavn det er relevant for deg å abonnere på.

Om du anser at et domene under toppnivå .no er interessant for din bedrift, bør du altså kontakte en autorisert registrar for dette domenet.

Ytterligere informasjon om hva du kan gjøre hvis du har kommet ut for firmaer som bruker useriøse metoder finnes blant annet hos Økokrim, se under "bedragerier". Firmaer kan også varsle sine respektive bransjeorganisasjoner og eventuelt søke bistand hos dem, opplyser Norid.

Kilde: Digi.no

09/05 2006